يک سايت حامي دولت نوشت: 3 سال از عمر دولت گذشت و خيلي زود دير شد. کارنامه اقتصادي دولت مورد پرسش و اعتراض مردم قرار دارد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، «بهار نيوز» ضمن تمجيد از گفتمان دولت مبني بر مذاکره و تعامل با غرب که در برجام تبلور يافت مينويسد: آشفتگيهاي اقتصادي آنگونه که انتظارش ميرفت، سامان نيافت. بيشک مشکلات يک شبه خلق نشده که از دولت آقاي روحاني انتظار حل و فصل يکشبه تمام مشکلات را داشته باشيم؛ اما به سبب آنکه در طول روزهاي پس از خرداد 92، راه حل بسياري از مشکلات و نوشداري بسياري از امراض در به نتيجه رسيدن مذاکرات هستهاي انگاشته ميشد، امروز و ماهها پس از آغاز اجرايي شدن برجام، بسياري از اعضاي جامعه در پي يافتن ثمره مذاکرات در زندگي روزمره و نتيجه آن در کيفيت معيشت خود هستند. گرچه آقاي رئيس جمهور تلاش کرده با ارائه آمار و ارقام، خروج کشور از بحران را با تکيه بر آمار و نمايش شاخصهاي اقتصادي به اثبات برساند، اما آنچه عموم مردم در اين روزها شاهد آن هستند، چيزي جز ورشکستگي و توقف هر روزه فعاليت شرکتها و بنگاههاي اقتصادي، رکود طاقتفرسا، تعديلهاي روزافزون و گسترش نگران کننده بيکاري در سراسر کشور نيست.
در ادامه اين تحليل آمده است: البته آقاي سخنگو و اعضاي دولت و تمامي همراهان ميتوانند بسان ايام گذشته، نارساييها را نتيجه عملکرد دولت پيشين قلمداد کرده، مدعي شوند که همچنان مشغول آواربردارياند و از خود سلب مسئوليت کنند؛ اما در عين حال بايستي به ياد داشته باشند که با گذشت سه سال از عمر دولت يازدهم و بر اثر استفاده بيش از اندازه از اين گونه حربهها، ديگر حناي اين گونه ادعاها رنگ باخته و بسياري از اقشار مردم اگر حتي مشکلات را ناشي از سوء مديريتهاي گذشته بدانند نيز راه حل و علاج آن را از دولت مستقر و کارگزاران آن طلب کرده و تقصير استمرار شرايط موجود را برگردن دولتي ميدانند که به اميد تغيير بدان رأي دادهاند.
نويسنده ادامه ميدهد: سال آينده در چنين ايامي، تنور انتخابات گرم خواهد بود و هر نامزدي تلاش خواهد کرد تا عملکرد و کارنامه طرف مقابل را در کنار برنامه و وعدههاي خود، مستمسکي براي جذب نظر و آراي مردم قرار دهد. حقيقت آن است که در اکثر انتخاباتهاي ملي، آنچه نقشي حياتي در رقم زدن نتيجه انتخابات دارد، اقتصاد و عملکرد دولت مستقر در طي چهار يا هشت سال گذشته است.
تئوريسينهاي دولت بايستي بدانند که توجه بيش از حد عامه مردم به حوزه مذاکرات در انتخابات گذشته ناشي از اين امر بود که آنها، تأثير مستقيم مذاکرات بر کيفيت معيشت و سفره خود را تصور ميکرد و رأي به تعامل سازنده، از ديدگاهي ديگر رأي به سامان يافتن اوضاع اقتصادي بود؛ اين در حالي است که در فضاي انتخاباتي سال آينده و در شرايطي که در خرداد 96، نزديک به 18 ماه از آغاز اجرايي شدن برجام گذشته، عدم وجود نتايج ملموس اقتصادي، ميتواند تار و پود باورهاي پيشين مبني بر راهگشا بودن مذاکرات در حل مشکلات داخلي را نيز از هم گسيخته و عامه مردم را جذب گفتمانهاي متفاوت و متضادي کند.
در ادامه اين تحليل آمده است: نميتوان از نگاه پرسشگر کارگران و کارمنداني که با تهديد تعديل و معوقات چندين ماهه دست و پنجه نرم ميکنند، گريزان بود و سؤالهاي آنها را بيپاسخ گذاشت! گو آنکه آنها به حق خواهند پرسيد، چگونه در شرايطي که فاصله حقوق بسياري از کارگران و کارمندان با خط فقر، فاصلهاي از زمين تا آسمان دارد و اين فاصله با بهانهاي چون مشکلات اقتصادي توجيه ميشود و از زيردستيها صبر طلب ميکنند؛ بسياري از عاليرتبگان و مديران ميتوانند به حقوقهاي نجومي دسترسي داشته و نگراني از بابت کمبود بودجه و مشکل نقدينگي به خود راه ندهند؟ اين سؤال و اين دغدغه، تنها بخش کوچکي از سؤالهاي بيشماري است که مردم از خود ميپرسند و چون جوابي براي آن نمييابند، اعتماد خود به دولت را بيش از پيش از دست ميدهند. اکنون انتظار عمومي از رئيس جمهور آن است که همانگونه که براي سر و سامان دادن به عرصه بهداشت و مسائل درماني مردم، معطل مذاکرات و نتايج آن نماندند و طرحي نو در انداختند، هر چه زودتر کليد خود را در قفل بيکاري و چالشهاي معيشتي مردم چرخانده و با تدابير خود، اميدها به دولت را زنده نگاه دارند.
منبع:کيهان